Detaylar

Kategori Dünya Mutfağı
Yayıncı İnkılâp Kitabevi
Liste Fiyatı 45.00
Format KiTAP
Barkod 9789751024169
Yayın Tarihi 2006-06-01
Yayın Dili Türkçe
Baskı Sayısı 1.Baskı
Sayfa Sayısı 192
Kapak Ciltli
Kağıt Kuşe
Boyut 195 X 275
Basım Yeri İstanbul

Boşnak Yemekleri

Kahvaltılıklar,Çorbalar,Yemekler,Börekler,Tatlı ve Kekler başlıklarıyla toplam 96 tarif.

Boşnaklar için yemek kültürü önemlidir.Büyük davetler düzenlemekten,piknik yapmaktan çok hoşlanırlar.Bu pikniklere teferiç denir.Teferiç de çeşit çeşit yemekler hazırlanıp yapılır.Büyük davetler olmasa da,Boşnaklar için ailenin bir arada yemek yemesi çok önemlidir.

Boşnak yemeklerinin ilk sıralarını;börekler ve etli yemekler oluşturmaktadır.Yağ olarak tereyağ kullanılır.Susam yağı ve kuyruk yağı da kullanılır.

Boşnak yemeklerinde tıpkı Osmanlı mutfağında olduğu gibi etli yemeklere sirke konur.Eskiden baklavanın cevizine de tarçın konurmuş.Ama nedense sonraları konmaz olmuş.

Boşnak yemeklerini annemden öğrendim.Bulduğum yemek tariflerini önce denedim.Diğer bildiğimiz,yaptığımız yemeklerin ölçüleri yoktu.Onları da ölçülü hale getirdim.Yemeklerden bir kısmının unutulmaması ve devam ettirilebilmesi için bu kitabı yazmaya karar verdim.

-Selma Peşteli

Emeği Geçenler

Yazar   : Selma Peşteli

Satış

% 15
indirim
38.25
Liste Fiyatı : 45.00
Kazancınız : 6.75
 Favorilere Ekle
Ürün Satışta. %15 indirim