Detaylar

Kategori Türkiye Ekonomisi
Yayıncı İletişim Yayınları
Liste Fiyatı 27.50
Format KiTAP
Barkod 9789750504914
Yayın Tarihi 2013-04-01
Yayın Dili Türkçe
Baskı Sayısı 4.Baskı
Sayfa Sayısı 208
Kapak Karton
Kağıt 2.Hamur
Boyut 130 X 195
Basım Yeri İstanbul

Hemşinliler, Göç ve Pastacılık - Gurbet Pastası

Hemşinliler, geçtiğimiz yüzyıl dönümünde ekmek parası kazanmak için Rusya gurbetine gittiler. Orada, ekmek ve pasta yapmayı öğrendiler. Hem de çok iyi öğrendiler. Bizzat Rusya´da nam salacak, İran´da, Polonya´da muteber pastaneler açacak kadar. Sonra, Hemşinliler fırıncılığı, pastacılığı bütün Türkiye´ye taşıdılar. Memleketin hem büyük kentlerinde hem taşrasında pastaneler açtılar; pek çok yerde, oranın ilk pastanesiydi bunlar
Uğur Biryol´un sözlü tarih çalışmasına dayanan kitabı, bu uzun mu uzun göç hikâyesinden enstantaneler sunuyor. Rusya´ya ilk gidişte çekilen meşakkatten saltanatlı patronluk günlerine, Ekim Devrimi´nden sonra Tahran´a, Polonya´ya, hatta Nazi kamplarına uzanan gurbet hikâyeleri Türkiye´nin ünlü pastanelerinin geçmişi Hemşin´in sosyal dönüşümü ve ´terkedilişi´ Pasta ve fırın ustalarının sanatlarına ve bu sanatta Hemşinlilerin özel yerine dair anlattıkları
Pek konu edilmese de aslında hepimizin aşinâsı bir ´memleket gerçeği´nden, taze poğaça gibi bir tadımlık.
Erhan G.Ersoy´un antropolojik bir bakış açısıyla Hemşinlilik üzerine Önsöz´ü ve Hemşinli bir edebiyatçı ve şair olarak Akif Kurtuluş´un Sonsöz´ü, kitaba zenginlik katıyor.

Emeği Geçenler

Yazar   : Uğur Biryol

Satış

% 15
indirim
23.38
Liste Fiyatı : 27.50
Kazancınız : 4.12
 Favorilere Ekle
Ürün Satışta. %15 indirim